Tygodniowe menu
- Po10. 11.
- Zupa kapuśniak z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), kluski śląskie (150g), duszona łopatka z cebulą (100-120g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten.
- Wt11. 11.
- Dzień wolny! Narodowe Święto Niepodległości!
- Śr12. 11.
- Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), kotlet drobiowy ,,Pożarski” (80-90g), mizeria (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- Cz13. 11.
- Zupa barszcz czerwony z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ryż pełnoziarnisty (150g), gyros drobiowy + sos czosnkowo - jogurtowy (100-120g), surówka koperkowa (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko.
- Pt14. 11.
- Zupa rosół z makaronem, warzywami korzeniowymi i mięsem drobiowo - wołowym (250-280ml), ziemniaki (170g), sandacz w kaparach z warzywami (100g), surówka z zielonego groszku (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten.
- So15. 11.
- Nieczynna
- Ni16. 11.
- Nieczynna
Alergeny
Lista alergenów widoczna jest przy każdym zestawie obiadowym!