Tygodniowe menu
- Po13. 10.
- Zupa fasolowa z fasolą pieczoną, warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), pierogi leniwe ze śmietaną (200g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko, jaja.
- Wt14. 10.
- Zupa pieczarkowa z serkiem śmietankowym topionym i warzywami korzeniowymi (250-280ml), ziemniaki (170g), kotlet chicken - burger (80-90g), surówka wiosenna (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml) + owoc.seler, gluten, mleko, jaja.
- Śr15. 10.
- Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami korzeniowymi (250-280ml), ziemniaki (170g), pulpety w sosie koperkowym (80-90g), surówka z czerwonej kapusty (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko, jaja.
- Cz16. 10.
- Zupa barszcz czerwony z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ryż pełnoziarnisty (150g), gyros drobiowy + sos czosnkowo - jogurtowy (100-120g), surówka hamburgerowa (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko.
- Pt17. 10.
- Zupa żurek z jajkiem, warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), ryba panierowana (90-100g), surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko, jaja.
- So18. 10.
- Nieczynna
- Ni19. 10.
- Nieczynna
Alergeny
Lista alergenów widoczna jest przy każdym zestawie obiadowym!