Tygodniowe menu
- Po15. 12.
- Zupa fasolowa z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), pierogi ruskie (150g), surówka z czerwonej kapusty (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml) + owoc.seler, gluten.
- Wt16. 12.
- Zupa ogórkowa z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), stek z karkówki (80-90g), fasolka szparagowa (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- Śr17. 12.
- Zupa pieczarkowa z serkiem śmietankowym topionym i warzywami korzeniowymi (250-280ml), kasza jęczmienna (150g), bitka z piersi indyka w sosie (100-120g), surówka z buraków (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko.
- Cz18. 12.
- Zupa rosół z makaronem, warzywami korzeniowymi i mięsem drobiowo - wołowym (250-280ml), ziemniaki (170g), pieczony udziec drobiowy (100g), surówka z marchwi, pora i jabłka (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- Pt19. 12.
- Zupa barszcz czerwony z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), łosoś z pieca (100-120g), brokuł w sosie śmietanowo – serowym (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- So20. 12.
- Nieczynna
- Ni21. 12.
- Nieczynna
Alergeny
Lista alergenów widoczna jest przy każdym zestawie obiadowym!