Tygodniowe menu
- Po15. 09.
- Zupa fasolowa po bretońsku (250-280ml), ryż pełnoziarnisty (150g), kurczak w sosie słodko - kwaśnym (100-120g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten.
- Wt16. 09.
- Zupa pieczarkowa z serkiem śmietankowym topionym i warzywami korzeniowymi (250-280ml), ziemniaki (170g), kotlet drobiowy ,,Pożarski” (80-90g), surówka wiosenna (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- Śr17. 09.
- Zupa kapuśniak z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), gnocchi (150g), polędwiczki w sosie (100-120g), surówka z buraków (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko.
- Cz18. 09.
- Zupa z ciecierzycy z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), pieczony udziec drobiowy (100g), surówka z marchwi i jabłka (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- Pt19. 09.
- Zupa żurek z jajkiem, warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), ryba w cieście naleśnikowym (100g), surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- So20. 09.
- Nieczynna
- Ni21. 09.
- Nieczynna
Alergeny
Lista alergenów widoczna jest przy każdym zestawie obiadowym!