Tygodniowe menu
- Po01. 12.
- Zupa fasolowa po bretońsku (250-280ml), pyzy z mięsem (150g), surówka z czerwonej kapusty (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml) + owoc.seler, gluten.
- Wt02. 12.
- Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), kotlet z piersi indyka panierowany (80-90g), mizeria (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- Śr03. 12.
- Zupa kapuśniak z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), pulpety w sosie koperkowym (80-90g), surówka z buraków (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- Cz04. 12.
- Zupa krem z jarzyn z warzywami korzeniowymi (250-280ml), kasza jęczmienna (150g), sztuka mięsa w sosie (100-120g), duszone pieczarki z cebulką (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko.
- Pt05. 12.
- Zupa rosół z makaronem, warzywami korzeniowymi i mięsem drobiowo - wołowym (250-280ml), ziemniaki (170g), ryba w cieście naleśnikowym (100g), surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, jaja, mleko.
- So06. 12.
- Nieczynna
- Ni07. 12.
- Nieczynna
Alergeny
Lista alergenów widoczna jest przy każdym zestawie obiadowym!