Tygodniowe menu
- Po09. 06.
- Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami korzeniowymi (250-280ml), ziemniaki (170g), kiełbasa z rusztu (90-100), kapusta zasmażana (50-60g), woda z cytryną (250ml).seler, gluten, mleko.
- Wt10. 06.
- Zupa ziemniaczana z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ryż pełnoziarnisty (150g), gyros drobiowy + sos czosnkowo - jogurtowy (100-120g), surówka z marchwi, pora i jabłka (50-60g), woda z cytryną (250ml).seler, gluten, mleko, jaja.
- Śr11. 06.
- Zupa pieczarkowa z serkiem śmietankowym topionym i warzywami korzeniowymi (250-280ml), gnocchi (150g), schab w sosie (90-100g), surówka z buraków (50-60g), woda z cytryną (250ml).seler, gluten, mleko.
- Cz12. 06.
- Zupa żurek z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), stek z karkówki (80-90g), fasolka szparagowa (50-60g), woda z cytryną (250ml).seler, gluten, mleko, jaja.
- Pt13. 06.
- Zupa pomidorowa z makaronem, warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), ryba w cieście naleśnikowym (100g), surówka z młodej kapusty (50-60g), woda z cytryną (250ml).seler, gluten, mleko, jaja.
- So14. 06.
- Nieczynna
- Ni15. 06.
- Nieczynna
Alergeny
Lista alergenów widoczna jest przy każdym zestawie obiadowym!